BejelentésEGERBLUES (BEAT GROUP) TELJESEN HIVATALOS HONLAPJA
"Egy kis zenére kaphatók vagyunk..."

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Fiatal, feltörekvő zenekar, szinte csupa tinédzser. Részint a magunk szórakoztatására, részint a hírnév, pénz és a csajok miatt álltunk össze. Meg a zene is hiányzott, ugyanis tizenéves létünkre már 10-15 éve nem játszottunk (korábban igen). A zenekar küldetésének tekintem (a többiek véleménye ebben a tekintetben nem érdekel), hogy a fiatalabb közönséggel megismertessük ,az idősebbeknek pedig felídézzük a régi jó rock, beat és blues muzsikát. További fontos feladatunk, hogy jól érezzük magunkat minden bulin. Meg sok sört igyunk. (Az asszonynak beadtuk, hogy zenélünk, csak így enged el a kocsmába.) Talán a nevünkből is lehet arra következtetni, hogy Egerben vagyunk leginkább megtalálhatóak. A sors fintora, hogy tulajdonképpen egyikünk sem született egri. Rendkívül profik vagyunk. Szerintem ez az egyetlen olyan zenekar, ahol hifi erősítőről szól a gitár. Mint az őskorban (hőskorban?). Lemezünk nincs. Nem is lesz. Ez egy igazi koppintós banda. Semmi saját szám. A kedvenceinket játszuk. Sok előadótól egy-egy dalt: a teljesség igénye nélkül, műsoron szerepelnek John Lee Hooker, John Mayall, Ted Nugent, Doors, Animals, Beatles nóták is, meg Sonny Boy Williamson, Buddy Guy... A "Pocsolyába léptem"-et nem játszuk.

 

A zenekar életében most (2010. november 7.) már eltelt annyi idő, hogy szinte történelmi távlatokba helyezve beszélhessek rólunk. Tehát:

Ha jól emlékszem, 2008. év őszén álltunk össze , először hárman (gitár, dob, herfli), majd hosszas keresgélés után csatlakozott a basszgitár és az ének. A hosszas akár 2-3 hónap is lehetett, a keresgélés meg valahogy így szólt: "Nem tudsz énekest? -Nem. -Akkor igyunk!" Már nem emlékszem pontosan. Aztán jött néhány koncert, aztán meg leültünk egy kicsit. Pihenni. Néhány nappal ezelőtt kilépett az eddigi gitáros, és belépett egy új. Ez azzal a változással járt együtt, hogy már nem vagyunk az a banda, ahol hifi erősítőről szól a gitár. 

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!